بیتافیلم
چارسو فرهنگ نوشت: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در سومین قسمت از برنامه «مناظره» به برخی از آثار سینمای ایران اشاره کردند.
– مسعود پزشکیان درباره سینمای ایران گفت:
– «موانعی که باعث می شود هنرمندان ما در زیرزمینها فعالیت کنند را باید اصلاح کنیم. امسال ۱۷ فیلمهای بلند که در کن به نمایش گذاشته شد یا زیرزمینی یا خارجی بود و در ایران مجوزهای لازم را نگرفته بودند. اصغر فرهادی را شما همگی میشناسید که در خارج چه اعتباری برایش قائلند.»
– قاضیزاده هاشمی در بخش دیگری از مناظره به سریال مختارنامه ساخته داود میرباقری و سریال حضرتیوسف (ع) ساخته مرحوم فرجالله سلحشور اشاره کرد و گفت:
– «من مطمئن هستم اگر ما آثار فاخری تولید کنیم، نه فقط در داخل کشور، بلکه در بیرون از کشور هم مخاطب پیدا میکند. مثل فیلم محمد رسولالله که آقای مجید مجیدی ساختند و سریال یوسف پیامبر و مختارنامه. اینها آثاری بودند که تمام منطقه را گرفتند. ما نباید بین خود و همسایگان دیوار بکشیم و باید جاده ابریشم فرهنگی را راهاندازی کنیم.»
– علیرضا زاکانی با اشاره به فیلم سینمایی بیبدن گفت:
– «بیبدن که سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران ساخت، تبدیل به پرفروشترین فیلم اجتماعی کشور شد. از دخالت دستگاههای غیرمتخصص در حوزه فرهنگ جلوگیری خواهم کرد.»
– محمّدباقر قالیباف نیز بیان کرد:
– «فرهنگ را مردم تولید و مردم مصرف میکنند؛ دولت باید صرفاً ناوبریِ فرهنگ را انجام دهد. ما در تهران بیش از ۳۶۰ کتابخانه، چند ده هزار صندلیِ سینما، سالنهای تئاتری در سطح کشورهای پیشرفته، سراهای محله مساجد و… ساختیم.»
– سعید جلیلی در بخشی از این مناظره گفت:
– «در بحث انیمیشن ظرفیتهای ویژهای داریم و آثاری مثل بچه زرنگ و پسر دلفینی میتوانند بازار جهانی داشته باشند. کوههای مریخی از جمله موقعیتهای جغرافیایی هستند که میتوان از این ظرفیت میتوان به لحاظ هنری استفاده کرد.»
– مصطفی پورمحمّدی هم با ورد به بحث شبکه نمایش خانگی گفت:
– «فیلیمو و نماوا و فیلم نت و تلوبیون از مهمترین عرصه های حوزه فرهنگی کشور هستند که باید تقویت شوند.
در دولت قرار دفاع از هویت فرهنگی و عدالت فرهنگی و دفاع از امنیت جامعه و دفاع از تولیدکنندگان عرصه فرهنگ است.»