بیتافیلم
با توجه به تشکیل کارگروه فرهنگ دولت چهاردهم باید دید چه کسی سکان مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دست می گیرد.
همشهری آنلاین: کارگروه فرهنگ دولت چهاردهم با ریاست علیرضا تابش مدیر عامل اسبق بنیاد سینمایی فارابی و دبیری حمید سیدی، کار خود را از اوایل هفته آغاز کرده است.نگاهی به ترکیب این کارگروه نشان می دهد غلبه با افراد نزدیک و همسو با جریان اصلاحات است:
علیرضا تابش(رییس کمیته)
محمدرضا جوادی یگانه(نخبه دانشگاهی)
برزین ضرغامی(نماینده دانشگاهیان)
سیدمحمد بهشتی( نخبه غیر دانشگاهی)
محمدمهدی حیدریان (مدیر دستگاهی)
علیرضا رضاداد( نماینده غیر دانشگاهی)
امین عارف نیا( نماینده ستاد)
محمدجواد حق شناس( نماینده جبهه اصلاحات)
مرتضی کاظمی( نماینده بخش خصوصی)
سروش راسخ(نماینده بخش خصوصی)
احمد مسجد جامعی(وزیر ادوار)
محمدمهدی عسگرپور( نماینده صنفی)
فریدون عموزاده خلیلی(نماینده مردم نهاد)
علی اصغر سیدآبادی(نماینده مردم نهاد)
علی غیاثی( نماینده استان ها)
نادره رضایی( نماینده بانوان)
ارسطو یاری( نماینده مذاهب)
محمدعلی خسروی( نماینده روحانیت و جامعه قرآنی)
سیدحمید سیدی (نماینده اقوام و دبیر)
علی اصغر شفیعیان(نماینده ستاد)
سیدمجتبی حسینی( نماینده مدیر ادوار وزارتخانه)
حسین انتظامی
رییس سابق سازمان سینمایی در روزهای برگزاری مناظره ها میان نامزدهای ریاست جمهوری، در سطح جامعه شناخته شد. حسین انتظامی با سابقه طولانی مدیریت فرهنگی از معاونت مطبوعاتی در دولت دوم هاشمی تا مدیریت رسانه در ابرار، جام جم، همشهری و خبرآنلاین و سخنگویی شورای عالی امنیت ملی در دوران علی لاریجانی، یکی از چهره های پرامید تصدی صندلی وزارت در دولت چهاردهم است.حسین انتظامی البته عقبه اصلاح طلبی ندارد و خاستگاهش به جریان اصولگرایی بازمی گردد و باید دید کارگروهی که اکثریت اعضایش را اصلاح طلبان تشکیل می دهند در نهایت او را انتخاب می کنند یا خیر؟
علی مطهری
فرزند ارشد استاد شهید مرتضی مطهری، سالهای زیادی است که به واسطه کنشها و اظهارات سیاسیاش به عنوان چهرهای نزدیک به جریان اصلاحات شناخته میشود. او با سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی در سه دوره هشتم، نهم و دهم، نزدیک به ۱۲ سال است که تنها سابقه تقنینی را در کارنامه خود به ثبت رسانده ولی تقریبا فاقد تجربه اجرایی است. انتخاب فردی که سابقه مدیریت اجرایی ندارد با معیارهای انتخاب اعلام شده برای کابینه مسعود پزشکیان در تضاد است.
سید عباس صالحی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوم روحانی، به لحاظ مشی و عملکرد میانه رو اش چالش و حاشیه ای برای دولت در حوزه فرهنگ ایجاد نکرد و به عنوان وزیر، کمتر از علی جنتی که پیش از او وزیر ارشاد بود با منتقدان دولت روحانی به مشکل خورد.سید عباس صالحی را این گونه توصیف کرده اند:«چهرهای خوشنام، مقید و میانه که هرچند او را متعلق به پایگاه چپ سنتی ارزیابی میکنند، اما همان اندازه که سکوت و محافظهکاریاش او را به اصولگرایان نزدیک میکند، ممکن است تقید و آرمانخواهیاش هم اصلاحطلبان رادیکال را ناخشنود کند.» نکته این جاست که صالحی از سال ۱۴۰۰ و پس از درگذشت محمود دعایی از سوی رهبر انقلاب به عنوان سرپرست موسسه اطلاعات برگزیده شده و از سوی دیگر شرایط سنی اش برای کابینه ای که قرار است جوان باشد خیلی مطلوب نیست.